el-GRbg-BG

greece-bg Блог


Нека да разгледаме 15-те топ дестинации в Гърция за летните почивки и след тоша сме сигурни ,че останат незаличими !

Нека да разгледаме 15-те топ дестинации в Гърция за летните почивки и след тоша сме сигурни ,че останат незаличими !

Красивите места в Гърция са безбройни. Който и месец в годината да я посетите ще ви омагьоса! Лятото в Гърция обаче е ….. нещо друго. Цветовете , ароматите, вкусовете те привличат и омайват.

Нека да разгледаме 15-те топ дестинации в Гърция за летните почивки и след тоша сме сигурни ,че останат незаличими !

 1. Крит: Най-големия остров в Гърция- Красотите на Крит са толкова много, че за да успееш да видиш всички ,ще е нужно посещението ти да бъде повече от 10 дни. Кристално чисто море за ежедневните гмуркания, стотици избори за кафе, ресторанти и барове за забавление и разбира се задължително да опиташ гръцката кухня и ракия.
 2. Родос: Островът на рицарите- Най-големият остров от Додеканезите и един страхотен избор за летните отпуски. Родоският колос е бронзова статуя на бога на слънцето Хелиос. Статуята е едно от седемте чудеса на света и е дело на Харес от Линдос. Построена е в периода между 292 пр.н.е и 280пр.н.е.
 3. Кос:Островът на Хипократ- Остров Кос се намира в Егейско море и е един от Додеканезите (Група гръцки отрови в Егейско море-12 на брой ,от където идва и наименованието им). На острова се намират някои от най-важните археологически находки в Гърция. Плажовете на острова ще ви впечатлят със „златните“ пясъци и тюркоазеносинята морска вода.
 4. Миконос:Космополитния център на Гърция. Миконос е една от най-популярните туристически дестинации в цял свят. Въпреки навалицата и огромния туристически наплив , острова запазва възхитителен!
 5. Наксос:Най-големия остров в групата на Цикладите- Ако ви харесва сърфинга, бреговата ивица Микрис Виглас или брегът на ветровете е точното място за вас. Уникална туристическа дестинация ,която включва четири по-малки острова- Ираклиас, Схинусас, Куфонисион и Дунусас.
 6. Керкира:Островът „Господар“ на Егейско море- Със великолепни сгради и забележителности, които ви прехвърлят във времето на Пондикониси- запазена марка на острова -малка група скалисти острови в месността Канони. На тях се помещава само един византийски храм от 13 век. Космополитните  и спокойни плажове със сигурност ще ви впечатлят.
 7. Санторини:Вулканът на Санторини -Последната вулканична дейност на острова е била през 1950 година. Санторини е остатък от вулканичния остров Стронгилли. При изригването 1400г.пр.н.е. вулканът експлодира с такава мощ, че централната част на Санторини литва във въздуха. Смята се, че изригването на вулкана е причина за изчезването на критско-минойската цивилизация. Сред многото красоти и особености на Санторини е специфичната форма на къщите, построени във скалите.
 8. Кефалония: Най-големият от Йонийските острови в Йонийско море-  В Кефалония ще изживеете и това. В пещерата Мелисанис ще изпитате непознати до сега чувства. . . Също и при фарът на Кефалония ще откриете пещера, където огромни количества морска вода извират от земята и изчезват във земните пукнатини, за да се появят отново преминавайки 15 километра под земята.
 9. Закинтос:  .  FiorediLevante, както го наричат на латински. Първият морски национален парк в Гърция се намира в Закинтос. Причината?  Там живеят морските костенурки от вида Carettacaretta.
 10. Икария: Островът е известен с дълголетието на жителите си. Той е едно от петте места в света , които са включени в „Сините зони“- области със висока продължителност на живота. Ако не сте ходили на Сейшелите ,това е една прекрасна възможност. Не ,разбира се нямаме в предвид Сейшелите на Индийския океан! Говорим за най-красивия плаж на Икария- един малък залив с бели скали, тюркоазено сини води и дива красота.
 11. Халкидики:  Защото ,както казват във северна Гърция -като Халкидики друг не съществува! Трите „ръкава“ (ако погледнете на картата ще разберете защо биват наречени „ръкави“) известни плажове, плажни барове, но и девствени места. Едно е сигурно ,който и „ръкав“ да изберете ще прекарате незабравимо.
 12. Самотраки:Алтернативен туризъм- Един специален остров, който от когото и да бива посетен разкрива тайни. Високо от върховете на Саос извира реката Потамияс, която спускайки се на долу образува редица големи и малки водопади. А вие можете ли да ги достигнете?
 13. Тасос:  Жадувате ли за разходки? Тасос ви очаква- Дефилета, езера, водопади, пътеки ви чакат да ги откриете. И за вас ,тези които сте любители на зелената и тюркоазената аналогия- Тасос е идеален. Кристално чисти плажове и зеленина, какво повече може да желаете?
 14. Левкада: Космополитния остров на Йонийско море- Харесват ли ви водните спортове? В Левкада ще ги обикнете! Кавос и Кирас, Замъкът на Агиас Маврас , водопадите в Димодари са само някои от местата, които задължително трябва да посетите.
 15. Паксос:Паксос и Антипаксос- Екзотични плажове и гори ще ви спечелят от първата минута.  От западната страна на Паксос ще откриете скали и пещери. С помощта на лодки ще стигнете до красиви пещери. Плажът Еримитис е чудесно място да посрещнете  залеза,а на Ортолито се намира оргомна скала ,която стои изправена във морето.
Previous Article VS Athens Limo Tour | Екскурзии и транспортно прехвърляне в Атина
Next Article Продава се луксозна вила със страхотна гледка към Егейско море / Панорама Александруполис/ Тракия / Гърция
Print
6120 Rate this article:
3.5

Търсене


«ноември 2020 г.»
понвтсрчетвпетсъбнед
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456