el-GRbg-BG

greece-bg Блог


ЗИМНИ ЗАБАВЛЕНИЯ ОТ АЛЕКСАНДРУПОЛИС

ЗИМНИ ЗАБАВЛЕНИЯ ОТ АЛЕКСАНДРУПОЛИС

С начална точка Александруполис , централният град на област северен Еврос, можете да организирате ежедневни екскурзии и да се насладите на красотите на Еврос. От остров Самотраки до селата на община Тригону на границата Гърция-България-Турция, имате възможността да опознаете флората и фауната , в някои от най-важните биотопи в страната, да опитате традиционни ястия , но и да опознаете историята и културата на района.

ОСТРОВ САМОТРАКИ

Нека започнем посещението си от пъстро-зеления остров, с дива, девствена природа- Самотраки. Там си заслужава да посетите водопадите в планината Саос, Светилището на великите богове, лечебните термални извори и др.

ГОРАТА НА ДАДИЯ- Национален парк

Заслужава си също да отделите един ден за да посетите националния парк- „Гората на Дадия“, който е защитен район (Natura 2000). Там може да наблюдавате с бинокъл редки видове хищни птици и да се информирате за екосистемата на Дадия. Бихте могли да пренощувате в къщите за гости в района.

ДЕЛТАТА НА ЕВРОС (р.МАРИЦА)

Една от най-важните екосистеми в Европа, която подслонава десетки видове птици, земноводни, влечуги, риби и бозайници е националния парк „Делтата на Еврос“ (Еврос е гръцкото наименование на река Марица). Намира се на устието на реката, в района на Ферес, където от туристическите центрове биват организирани разходки с лодки.

СУФЛИ

Не бихте могли да пропуснете и една разходка в града на коприната- Суфли. Посетете Музея на коприната и опознайте историята на производството на коприната, разходете се из китните улички и се докоснете до старинните сгради от края на 19в.

ДИМОТИКА

Пътувайки на север из област Еврос ще преминете през града на митовете, замъците, специалната култура и музеите- Димотика . Обиколката из Димотика е уникално преживяване, защото градът има богата история, забележителности от византийската епоха , които можете да опознаете,  Джамията в Димотика се счита за най-старата джамия в Европа и  древният Плотинуполис в гробницата на „Света Петра“.

МОГИЛАТА ПРИ „МИКРИ ДОКСИПАРА-ЗОНИ“

Най-накрая , достигайки до най-северната част на област Еврос си заслужава да посетите могилата при „Микри Доксипара-Зони“, която е римска гробница и датира от 2в. Археологическите останки са уникални за цялата стара.

Previous Article СКИ КУРОРТИ В СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ
Next Article Вълнуващи екскурзии от град Кавала
Print
13781 Rate this article:
4.5

Търсене


«април 2024 г.»
понвтсрчетвпетсъбнед
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345