el-GRbg-BG

greece-bg Блог


ЧЕТИРИ ТОП ДЕСТИНАЦИИ В ЗАПАДНА ГЪРЦИЯ

ЧЕТИРИ ТОП ДЕСТИНАЦИИ В ЗАПАДНА ГЪРЦИЯ

Западна Гърция съчетава планина и море , предоставяйки възможности спокойствие или забавления и е страхотен избор за мечтаната екскурзия!

ЯНИНА (Йонанина)

Градът на легендите. Заслужава си да посетите столицата- Епир, коят е разположена около езерото Памвотис и е на 260 километра от Солун и на 78 километра от Игуменица. Животът ов Янина се върти около известното езеро, където можете да се насладите както на кафето и храната, така и на невероятнатния изглед към Памвотидас. Изпълнен с тайни и легенди е "То Ниси" ,  можете да го посетите с корабче и да разгледате музея на "Али Паша" и манаститите в близост до него, а също така и да опитате традиционните ястия от кухнята на Янина.

 

КОСТУР (КАСТОРИЯ)

На 190км. от Солун и на 50 км. от езерата Преспес се намира магичният и древен град Костур. Градът е известен със кожухарството не само в Гърция, но и в цял свят. До град Кастолия се намира и едно от най-древните селища - Дупяк (Диспилио), където са открити много неолитни находки , които датират от 5260г.Пр.Хр. Магическа е и пътеката по дължината на езерото "Орестиада", позната като "Гиролимниа", където ще откриете много места за почивка и забавление. И най-накрая не пропускайте дионисийския обичай "Рангуцариа", който се провежда всяка година от 7 до 9 януари и в целия град кънтят звънци, предлагат се безплатно вино и храна и навсякъде е изпълнено със забавления!

ПАРГА- СИВОТА

Двете "красоти" на област Епир са Парга и Сивота, които се намират на около 45км. и 25км. от Игуменица. Известни са с несравнимата си красота, тюркоазеносини води и безкарайни плажове. Там може да опитате опитате различни водни спортове и подводни изследвания. Настаняване в хотели различни категории,посещение на  ресторанти и традиционни узарита, разходка под сянката на внушителния замък "Парга" и пъстрозеления пейзаж овещават магическа почивка.

ЛЕФКАДА

На разстояние 110км. от Игуменица се намира островът "мечта" на Йонийско море- Лефкада. Островът е лесно достъпен , гостоприемен и изпълнен с живот, с обширни плажове , които те отвеждат на екзотични места. "Звездата" на Лефкада е Порто Кацики, с внушителните скали и кристално-сините води. Можете да се разходите из острова шофирайки, да изберете разходка по плажа, слизайки по безбройните стълби, или да опознаете нови плажове с лодка. Разбира се, бихте искали да се възползвате от възможността и да посетите легендарния Онасис- Скорпион.

Previous Article Вълнуващи екскурзии от град Кавала
Next Article Карнавала в Ксанти (Xanthi)
Print
11158 Rate this article:
3.7

Търсене


«май 2024 г.»
понвтсрчетвпетсъбнед
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789