el-GRbg-BG

greece-bg Blog


Συναρπαστικές εκδρομές από την πόλη της Καβάλας

Συναρπαστικές εκδρομές από την πόλη της Καβάλας

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, μεσογειακή κουζίνα, αποδράσεις σε βουνό και θάλασσα είναι λίγες μόνο από τις επιλογές  που έχεις καθώς επισκέπτεσαι την αμφιθεατρική Καβάλα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Ν. Ηρακλείτσα – Ν. Πέραμος – Αμμόλοφοι

Τεράστιες αμμώδεις ακτές, καταγάλανα νερά, οργανωμένες παραλίες με την γαλάζια σημαία της Ευρώπης σε απόσταση αναπνοής από την Καβάλα. Εκτός από το απέραντο γαλάζιο που θα απολαύσετε , σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν αμέτρητα ταβερνάκια αλλά και οι καλύτερες ψαροταβέρνες της περιοχής.

Νέστος – Δέλτα – Στενά

Η απόδραση στο πράσινο του ποταμού Νέστου θα σας μαγέψει. Μπορείτε να νοιώσετε την ομορφιά της φύσης κάνοντας κανό καγιάκ, ορειβασία στους απότομους βράχους, πεζοπορία στα στενά του Νέστου θαυμάζοντας ένα μοναδικό σκηνικό που δημιούργησε η φύση.

Τα Μονοπάτια του Παγγαίου

Μια σειρά από μαγευτικές διαδρομές στο βουνό της αρχαιότητας στα Μονοπάτια της Μεσορόπης, της Εικοσιφοίνισσας , της Αυλής κ.α. Ανάμεσα στα πυκνά δάση υπό την σκιά των πλατάνων θα συναντήσετε γάργαρες πηγές, καταρράκτες, πέτρινα γεφύρια , σπάνια φυτά που αποτελούν τα μονοπάτια του Παγγαίου δώρο της φύσης για μοναδικές περιπλανήσεις.

Το Σπήλαιο των Πηγών Αγγίτη  (Μααράς)

Βρίσκεται στην Προσοτσάνη της Δράμας σε απόσταση περίπου 60 χλμ. από την Καβάλα. Ανακαλύφθηκε το 1978 από ομάδα Ελλήνων και Γάλλων σπηλαιογράφων. Η οροφή του γεμάτη από σταλακτίτες διαφόρων μεγεθών και το εσωτερικό του μια πανδαισία χρωμάτων εξαιτίας της ύπαρξης μεταλλευμάτων.

Θάσος

Ένα σμαράγδι του Αιγαίου Πελάγους μόλις 70 λεπτά από το λιμάνι της Καβάλας και περίπου 30 λεπτά από την Κεραμωτή. Ένας μοναδικός προορισμός που συνδυάζει καταπράσινα κρυστάλλινα νερά, πλούσια δάση από πεύκα και έλατα , ελαιόδεντρα αλλά και παραδοσιακά χωριά με τοπικές νοστιμιές που αξίζει να γευτείτε.

Λασπόλουτρα Κρηνίδων

Βρίσκονται κοντά στους Φιλίππους και πολύ κοντά στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίαраς. Θεωρούνται από τα σημαντικότερα λουτρά πηλοθεραπείας της
χώρας , καθώς ο πηλός έχει μια μοναδική θεραπευτική ιδιότητα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αλλά και για αισθητικούς λόγους  εφόσον ο πηλός λειτουργεί και σαν καλλυντικό.

Previous Article ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ / ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Next Article ΤΕΣΣΕΡΙΣ TOP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Print
12575 Rate this article:
4.4

Αρχείο Ενημερώσεων


«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567