el-GRbg-BG

greece-bg Blog


ΤΕΣΣΕΡΙΣ TOP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ TOP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η Δυτική Ελλάδα συνδυάζει βουνό και θάλασσα, παρέχει στιγμές γαλήνης αλλά και διασκέδασης με πληθώρα επιλογών για ονειρεμένες διακοπές.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η πόλη των Θρύλων. Αξίζει να επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της Ηπείρου που βρίσκεται γύρω από την λίμνη Παμβώτιδα και απέχει 260 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 78 χλμ. από την Ηγουμενίτσα. Όλη η «ζωή» των Ιωαννίνων περιστρέφεται γύρω από την ξακουστή λίμνη, όπου από κάθε σημείο μπορείτε να απολαύσετε εκτός από τον καφέ ή το φαγητό σας,  την απίστευτη θέα της Παμβώτιδας. Επίσης γεμάτο μυστικά και θρύλους είναι το «Νησί» , που μπορείτε να το επισκεφτείτε με καραβάκι και να περιηγηθείτε στο Μουσείο του Αλή Πασά αλλά και στα μοναστήρια του, όπως επίσης να γευτείτε τα παραδοσιακά εδέσματα της γιαννιώτικης κουζίνας.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Σε απόσταση 190 χλμ. από την Θεσσαλονίκη αλλά και 50 χλμ. από τις λίμνες Πρέσπες, βρίσκεται η μαγευτική αρχόντισσα του Βορρά, η Καστοριά. Φημίζεται για τις γούνες της όχι μόνο πανελλήνια αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Δίπλα στην Καστοριά επίσης,  βρίσκεται ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς το Δισπηλιό, όπου ανακαλύφθηκαν πολλά νεολιθικά ευρήματα που χρονολογούνται στο 5260 π.Χ. Μαγική είναι η διαδρομή κατά μήκος της λίμνης Ορεστιάδας γνωστή ως «Γυρολιμνιά» , όπου θα συναντήσετε πολλούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Τέλος μην παραλείψετε να παρευρεθείτε στο διονυσιακό έθιμο «Ραγκουτσάρια» , το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από τις 7-9 Ιανουαρίου και σε όλη την πόλη ακούγονται τα χάλκινα και διατίθεται δωρεάν κρασί , φαγητό και τρελό κέφι.

ΠΑΡΓΑ – ΣΥΒΟΤΑ 

Οι δυο «καλλονές» της Ηπείρου είναι η Πάργα και τα Σύβοτα, που απέχουν 45 χλμ. και 23 χλμ. αντίστοιχα από την Ηγουμενίτσα. Φημίζονται για την ασυναγώνιστη ομορφιά τους, τα γαλαζοπράσινα νερά , τις απέραντες παραλίες όπου μπορείτε να δοκιμάσετε θαλάσσια σπορ αλλά και υποβρύχιες εξερευνήσεις. Καταλύματα διαφόρων κατηγοριών, εστιατόρια και ουζερί υπό την σκιά του επιβλητικού κάστρου της Πάργας και του καταπράσινου τοπίου υπόσχονται ευχάριστη και ονειρεμένη διαμονή.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Σε απόσταση 110 χλμ.  από την Ηγουμενίτσα είναι το «στεριανό» νησί του Ιονίου, η Λευκάδα. Είναι εύκολα προσβάσιμο οδικώς , φιλόξενο και ζωντανό με αχανείς παραλίες που σε ταξιδεύουν σε εξωτικά μέρη. Η σταρ του νησιού είναι το Πόρτο Κατσίκι με τον επιβλητικό βράχο και τα καταγάλανα νερά. Μπορείτε να το επισκεφτείτε οδικώς μέχρι ένα σημείο και έπειτα να επιλέξετε να κατεβείτε τα αμέτρητα σκαλοπάτια ή να προσεγγίσετε την παραλία του με κάποιο καίκι. Επίσης έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε το νησί του θρυλικού Ωνάση , τον Σκορπιό.

Previous Article Συναρπαστικές εκδρομές από την πόλη της Καβάλας
Next Article Kαρναβάλι Ξάνθης
Print
11141 Rate this article:
3.7

Αρχείο Ενημερώσεων


«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345